pixel

Столична община започва фестивал „Твоят град е твоята енергия“

energiina efectivnost

В периода 29 септември 2014 г. – 4 октомври 2014 г., Столична община организира шест дневен фестивал под мотото „Твоят град е твоята енергия“, съощиха от пресцентъра на Столична община. По време на фестивала ще бъдат организирани множество събития, фокусирани в областта на енергийната ефективност и формулирането на по-рационален и съпричастен подход при потреблението на енергията в ежедневния живот на гражданите.

Част от мероприятията ще бъдат насочени към подрастващото поколение, с цел повишаване на информираността за ползите от мерките за енергийна ефективност и насърчаване на индивидуалната отговорност и самосъзнание от ранна детска възраст.

За целевите групи, които ще вземат участие във Фестивала, са планирани: конкурс за детска рисунка, конкурс за есе, представяне на театрална постановка, разработване на образователни филми, както и демонстрации на различни видове технологии за повишаване на енергийната ефективност.

В рамките на Фестивала ще бъде проведена и Заключителната конференция на проект „Енергийна визия 2020 за градовете от Югоизточна Европа” „Energy Vision 2020 for the South East European Cities (EnVision 2020)” съфинансиран по програмата за междурегионално сътрудничество South East Europe (SEE) на ЕС. В конференцията ще вземат участие международните партньори от 7 европейски държави, участници в Проекта, представители на Столичен общински съвет, Министерството на регионалното развитие и др.

Фестивалът ще бъде открит от заместник-кмета Ирина Савина в понеделник от 11.00 ч. с посещение на новоизграденото 140-то ОДЗ в с. Долни Богров, район Кремиковци. На международните партньори, участници в Проекта, ще бъде демонстрирана съвременна система за отопление с термо помпа тип „Вода-Вода”.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: