pixel

Замразяват спешни ремонти на големи пътища

remonti

Замразяват спешни ремонти на големи пътища и съоръжения у нас. Заради липса на пари за следващата пролет се отлага рехабилитацията на участъците в най-лошо състояние от „Тракия”, довършването на магистрала „Хемус” край Белокопитово и магистрала „Марица” преди турската граница. Под въпрос е и подготовката на пътищата за зимата, както и довършването на ремонта на трите виадукта – на „Тракия” и „Хемус”.

„Това е невъзможно, защото нямаме нито лев от бюджета, така че надявам се ремонтът да започне следващата година”, обяснява министърът на регионалното развитие Екатерина Захариева.

А до тогава замразяват ремонтите по „Тракия”, „Марица” и Хемус”, както и укрепването на виадуктите по магистралите. Пари няма и за подготовка на пътищата за зимата.

„Дупките трябва да са закърпени. Трябва да сме готови, така че се надявам с актуализацията да намерим средства за най-неотложните дейности”, обяснява регионалният министър Екатерина Захариева.

От актуализацията обаче ще дойдат близо 17 милиона, голяма част, от които ще отидат именно за кърпене на дупките преди зимата. Така пари за спешните ремонти отново няма да има поне до пролетта, включително и на последния участък от „Марица”.

„Ще бъде грехота да направим нова магистрала и да стига 9 години преди границата и 20 години да не можем да ги завършим тези 9 км”, категорична е министър Захариева.

А до дни ще е ясно кой ще продължи строителството на пътя до Гърция, след като инвеститорът изкара работниците а и машините от последния участък на магистрала „Струма”

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: