pixel

Прокуратурата се сезира за свлачището в Асеновград

prokuror

Продължават укрепителните дейности в асеновградския кв. „Горни Воден”, където пропадна улица, а десетки къщи са заплашени от срутване. Прокуратурата пое случая. Вчера в асеновградския кв. Горни Воден в резултат на извършвани строителни и изкопни дейности, се срути скална маса, която нанесе множество повреди на магистрален водопровод и жилища.

Строителната фирма, изграждаща подпорна стена, започна спешно да налива тонове бетон в подножието на свлачището, за да укрепи ската и да не позволи домовете на хората да свлекат в пропастта, съобщи „24 часа“.

Днес се очаква да бъдат излети над 200 кубика бетон.

Към този момент реална опасност от срутване има само за три къщи, а други шест продължават да са откъснати от света.

15 души, сред които и три деца, са евакуирани от къщите им. Те имат забрана да се прибират поне седмица.

Районната прокуратура в Асеновград се самосезира по публикации в медиите и възложи проверка на служители от група „Икономическа полиция“ при РУ на МВР-Асеновград относно извършени изкопни работи в кв. Горни Воден.

В хода на проверката са изискани документите по възложената обществена поръчка и изпълнението на строителните работи.

Предстои в най-кратки срокове същите да бъдат анализирани и да се снемат обяснения от отговорните длъжностни лица при община-Асеновград и фирмата изпълнител.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: