pixel

MС търси пари за обходния път на Поморие

pomorie

Правителството работи по проекта за изграждане на обходен път на Поморие. Това каза в село Равда премиерът Бойко Борисов.Той съобщи, че в момента се търсят пари за изграждането на пътя, който е от изключително значение за Бургаски регион.

„Ако не бяха спрели проекта, за този летен сезон щеше да има път до курорта Слънчев бряг“, каза Борисов.

Реконструкцията на пътя Ахелой – Поморие включва изграждане на второ платно от км 212 до км 217 и от км 210 до км 215 на пътя Слънчев бряг – Бургас. Началото на реконструирания участък при км 212 е от бъдещия обходен път на гр. Ахелой, а краят е при бъдещия обход на гр. Поморие при км 217.

Търгът за обхода на Поморие (5.8 км) е на финалната права и до края на ноември ще има избран изпълнител. Проектът е с прогнозна цена 20 млн. лв. и събра осем оферти – основно български строителни компании плюс австрийската „Щрабаг“ и обединение на турски фирми, съобщава dir.bg.

За изграждането на допълнителни платна на пътя Бургас – Слънчев бряг във въпросните участъци се говори от години. Проектите се забавиха заради отчуждения, спорове на черноморските общини с държавата за финансиране и липса на пари за самия ремонт. Средства се търсеха от оперативните програми, програма „Транзитни пътища“ на Световната банка и в крайна сметка правителството реши да плати от бюджета.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: