pixel

Откраднаха 18-тонен багер и камион от строеж

bager

Необичайна кражба в пловдивското село Храбрино. 18-тонен багер и камион са били задигнати от строителен обект във вилната зона на селото. От края на миналата седмица собственикът на изчезналата техника – Петър Георгиев не може да спи от напрежение. Това са машините, с които е изкарвал прехраната си, стойността им е над 100 хиляди лева и не са застраховани, съобщи БНТ.

Задигнати са още две кофи за багер и хидравличен чук.

„Най-случайно, като тръгвахме на почивка, тръгнахме с жена ми и видяхме, че го няма. Звъннахме на полицията“, обясни потърпевшият собственик.

Жена му Яна Стойчева допълва, че е подадена жалба, а возилата са обявени за общодържавно издирване.

„Даже идваха тук на място да видят следите, да проверят по пътя дали има камери, нещо да се засече“, допълва тя.

Ограбеното семейство има предположения, но двамата не искаха да отправят недоказани обвинения. Категорични са, че кражбата е предварително планирана и обезпечена – Петър ясно разпознава следи от друго превозно средство, което очевидно е използвано, за да изнесе тежките кофи и чук. В същия двор е останал непокътнат друг багер, който не е негова собственост.

Младото семейство се надява техниката да не е вече на някоя кариера за камъни, където ще бъде почти неоткриваема.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: