pixel

Откриват последния участък от магистрала ”Марица”

am maritza

Открива се последният участък от АМ „Марица“ – от Оризово до Димитровград – ЛОТ 1, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

С построяването на 31,4-километровата отсечка завършва цялостното изграждане на автомагистралата – от връзката й с АМ „Тракия“ до гранично контролно-пропускателния пункт „Капитан Андреево“.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. Стойността на договора е близо 160 млн. лв.

Със средства от оперативната програма са построени общо 65,62 км. На 28 май т.г. бе пуснато движението по Лот 2 от Димитровград до Харманли с дължина 34,22 км.

АМ „Марица“ е третата изцяло завършена магистрала след „Тракия“ и „Люлин“. Общата й дължина е около 117 км.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: