pixel

Производителят на сладка и конфитюри „Цима-99“ инвестира 7 млн. лв. в нов логистичен център и оборудване за фабриката си в село Стряма, община Раковски

Производителят на сладка и конфитюри „Цима-99“ ще инвестира 7 млн. лв. в нов логистичен център и допълнително оборудване за фабриката си в село Стряма, община Раковски. Проектът се очаква да приключи догодина и да увеличи капацитета за производство. През миналата година компанията увеличи продажбите си с над една трета, като за растежа си залага основно на износ. Освен в България продуктите й вече се продават в 38 държави. Складът ще бъде изграден на парцел от 22 дка. Строителството започва в началото на септември и ще продължи шест месеца. Сградата ще бъде с разгърната площ 6500 кв.м, а изпълнител на строителните работи е „Кастело прикаст“. Компанията е специализирана в изграждането на промишлени и складови сгради, като в момента изпълнява подобни обекти в 11 промишлени зони в страната. Проектът ще бъде финансиран с комбинация от собствени средства и банков кредит. В момента в „Цима-99“ работят около 60 души, още 10-ина ще бъдат наети след приключването на проекта. Целта на „Цима-99“ е да увеличи износа, който в момента носи 60% от приходите й. Основните й пазари са Израел, Япония и САЩ, но продуктите й стигат също до страни като Австралия, Южна Африка и Китай. През 2017 г. приходите от продажби на дружеството нарастват с 34% до 10.7 млн. лв., а нетната печалба се увеличава с 68% до 1.4 млн. лв.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: