pixel

Проект за първия в света 360-градусов безкраен басейн

Infinity London

Компанията Compass Pools представи концепция за четиристранен инфинити басейн на върха на лондонски небостъргач, достъпен през подводна врата. Наречен Infinity London, проектът е описан от производителя на плувни басейни като „единственото подобно съоръжение в света, което включва 360-градусов безкраен басейн“.

Infinity London

Басейнът е визуализиран на върха на 220-метров небостъргач с 55 етажа. Съдържащ 600 000 литра вода, той ще бъде заобиколен от прозрачни стени, направени от акрил. Дъното на басейна също би било прозрачно, за да може да действа като оберлихт. През нощта той трябва да свети с променящи се цветове светлини.

Infinity London

Клиентите ще влизат в басейна през подводна врата, специално проектирана в дъното на басейна. Друга технология ще включва анемометър за наблюдение на скоростта на вятъра, която ще се свърже с компютърно управлявана система за управление на сгради.Тази система ще поддържа басейна на правилната температура и ще намали рисковете от излизване на водата от басейна върху улиците отдолу.

Infinity London

За да направи Infinity London по-устойчив, горещият въздух, създаден от климатичната система на сградата, ще бъде рециклиран за отопление на басейна чрез топлообменник. Планът за Infinity London е петзвезден хотел, който да заема най-горните етажи на кулата, като на разположение на гостите има басейн. Въпреки това, местоположението на проекта все още не е потвърдено.

За повече информация: Compass Pools

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: