Проект за 17 млн. лв. за пешеходни зони в Русе

ruse

Подписан бе един от мащабните инфраструктурни проекти по инвестиционната програма на Община Русе, касаещ реконструкция и рехабилитация на пешеходната среда.

Русенският кмет Пламен Стоилов подписа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството договор за безвъзмездно финансиране на проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“ на стойност 16 860 657, 16 лв“.

Проектът е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съобщи „Дарик“.

Това е един от мащабните инфраструктурни проекти по инвестиционната програма на Община Русе. Реализацията му ще доведе до рехабилитация на пешеходните зони по четири улици, които ще свързват централната градска част с Кея – „Райко Даскалов“, „Баба Тонка“, „Църковна независимост“ и „Славянска“. Те ще имат същата визия като главната улица „Александровска“, така че централната градска част да придобие съвсем нов идентичен облик, съобщава dir.bg.

По проекта ще бъде изградена зона за обществен отдих в района на ж.п прелеза на Речна гара до ул. „Мостова“.

Ще стартира и дългоочакваният ремонт на част от Парка на младежта, заедно с пространството покрай реката и любимия на русенци и гостите на града Розариум.

„Нямаме никакви притеснения по отношение на инвестиционната програма на Община Русе, по която Русе има гарантирани 56 млн. лева“, заяви кметът Пламен Стоилов.

Той допълни, че във всички райони, където се прави нова инфраструктура, основният принцип е Русе да си остане зелен град с красиви паркове и градини, които въпреки че се поддържат много трудно, радват русенци.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: