pixel

Продават жилища в одобрени за безплатно саниране сгради

sanirane

След одобрението на първите жилищна сгради за саниране по безплатната програма за енергийна ефективност, която добре беше рекламирана от Министерство на регионалното развитие, на пазара се появиха оферти за продажбата на апартаменти в подобни сгради. В обявите освен разпределението и предимствата на имота, който се продава, е посочено, че се намират в сгради одобрени за саниране, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Към момента, се предлагат около двайсетина 2- и 3-стайни жилища в София в райони като Гоце Делчев, Дружба, Изток, Лозенец, Люлин и Надежда. Жилище от 95 кв.м. в Гео Милев се оферира за 100 000 EUR. Сградата е тухлена и е строена през 80-те години на миналия век, съобщава fakti.bg. Друг апартамент със същата големина в Дружба 1 се предлага за 58 208 EUR. Намира се в панелна сграда, строена през 1973 г.

Значително по-малко са все още са подобен тип апартаменти в по-големите градове на страната. За момента в  Пловдив се оферират подобни имоти в Изгрев. Цената на 3-стайното жилище е 26 000 EUR. Намира се в панелна сграда.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: