Продават най-скъпия офис в света

офис

Източник: profit.bg

Хеджфондът Zimmer Lucas Capital продава имение в Ню Йорк, в което някога е живял един от ръководителите на Lehman Brothers, за 49.9 млн. долара. Това го прави най-скъпият офис в света.

Пететажната къща беше обявена за продажба през май на цена от 65 млн. долара, която обаче наскоро е била намалена с 15 млн. долара, информира Curbed. Цената от около 33 300 долара за кв. м надхвърля значително рекордната цена за офис в Манхатън, която в момента е 17 200 долара за кв. м.

Къщата, която е превърната в офис, се намира в непосредствена близост до Музея за модерно изкуство. Тя е построена през 1889 г. и е била дом на Филим Лиман, колекционер на предмети на изкуството и бивш ръководител на Lehman Brothers.

По-късно в дома е живял синът на Филип – Робърт, който е дарил всички премети на изкуството в него на музея на изкуството „Метрополитен“.

Хеджфондът е купил къщата през 2005 г. за 13 млн. долара и оттогава я използва за свой главен офис.

Къщата е ремонтирана през 2006 г., когато се сдобива с остъклен покрив.

манхатън

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: