pixel

България с най-силен ръст в строителството в целия ЕС

строителство

Източник: btvnews.bg

България е регистрирала най-висок растеж (+5,7%) в строителството на годишна база в целия ЕС. Ръстът е втори по големина след Великобритания през октомври, сочат данни на Евростат.

Според тях обемът на строителство в еврозоната през октомври 2012-а се е свил с 1,6% в сравнение с предходния месец.

В 27-те страни-членки на Общността строителството отбеляза ръст от 1,6% през октомври в сравнение с предходните месеци. Спадът на годишна основа обаче е достигнал 4,4 на сто.

Сред европейските държави, за които има данни, строителната дейност е регистрирала спад в девет и ръст в шест страни. Най-голямо свиване е регистрирано в Словения (-21,1%), Германия (-5,3%) и Швеция (-4,7%). Най-голям растеж е отбелязан във Великобритания (+11,7%), България (+2,2%) и Италия (+1,9%).

Изграждането на сгради през октомври на годишна база се е свило с 3,8% в еврозоната и с 4,5% в целия ЕС.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: