Примиерът открива реконструираната централна част на Дупница

Дупница

Източник: vestnikstroitel.bg

Премиерът Бойко Борисов ще открие реконструираната централна част на град Дупница Проектът “Архитектурно и благоустройствено оформление на широк център на гр. Дупница” е на стойност 3 085 915,24 лв., от които 2 931 310,89 лв. са безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие” и 154 604,35 лв. са съфинансирани от община Дупница. Със средствата е извършен ремонт и реконструкция на Централната градска част и широкия център на гр. Дупница –  изграден е фонтан, рехабилитирана е улична мрежа, обновени са детски площадки и е изградена една нова, поставени са енергоспестяващо осветление и система за видеонаблюдение.

По време на визитата си в Дупница премиерът Борисов ще посети и обновената сграда на гимназия „Христо Ботев“. Училището е едно от седемте учебни и детски заведения ремонтирани по проект “Да посрещнем предизвикателствата на новия свят” по Оперативна програма „Регионално развитие“ и е на обща стойност над 5 млн. лева.

Преди посещението си в град Дупница министър-председателят ще направи проверка на хода на строителните дейности на ЛОТ 1 на АМ „Струма“ (Долна Диканя-Дупница). Премиерът ще бъде придружаван от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: