pixel

Президентът връчва приз „Най-зелен град“

зелен град

Източник: vestnikstroitel.bg

Президентът Росен Плевнелиев ще участва днес в церемонията по връчването на наградите „Най-зелен град” в България. Държавният глава ще връчи приза за най-зелен град в категорията за населено място с над 200 хиляди жители в рамките на националната кампания „Зелена България”, която се провежда за втора поредна година и е финансирана по Оперативната програма „Околна среда”.

Награди за най-зелен град ще връчат министрите на околната среда и водите Нона Караджова и на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Участие в церемонията ще вземат народни представители и кметове на общини.

Основен критерий за оценка на населените места са редуцираните емисии на парникови газове и спестената енергия, резултат от реализирани мерки за енергийна ефективност от общините.

Церемонията ще се състои в Музея „Земята и хората” в столицата и е с начален час 12.12 часа.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: