През 2015 г. ще построим 120 км нови магистрали и 340 км пътища

magistrala

През 2015 година ще построим 120 км нови магистрали и 340 км пътища. Това каза Лиляна Павлова министърът на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред bTV.

„Мисията е възможна, правих изчисления, че може да стигнем до 140 км новопостроени магистрали – отделни ЛОТ-ве от магистрали. Изцяло завършена магистрала „Марица” и участъците, които са в строителство на магистрала „Струма”, заяви Павлова. Освен за построяването на пътищата, Павлова увери, че ще отговарят и за тяхното почистване при зимни условия.

„При зимни условия има ситуации като тази, която се случи по Коледа в Монтана. При много силен снеговалеж и много силен вятър ТИР, който не спазва ограниченията за скорост и неподготвен за зимни условия се обърна, създаде едно огромно задръстване, огромна тапа, която снегорините стигаха до там да го извадят”, подчерта тя и добави: „Проверката показа, че смъртния случай не е поради премръзване или престой в колата, други медицински са причините. Факт е, че извън онзи казус в Монтана ние нямаме ситуация – критична, в която да са оставени бедстващи хора или непочистени пътища“.

Павлова благодари на целия екип на Агенция „Пътна инфраструктура” и на всички, които се занимават с поддържане успяха във всички и много студени, обледяване и замръзване на пътища и снеговалежи да осигурят безопасното завръщане на хората.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: