pixel

Модните тенденции в интериора през новата година

interior

 Независимо дали сте в крак с модните тенденции или не, идеите които преминават от една сфера на дизайна в друга се оформят като масово предпочитание за един дълъг период от време.
Ако планирате да закупите нов дом, или да ремонтирате жилището е добре да сте информирани за световните тенденции в интериорния дизайн.
Качеството на живота ни у дома до голяма степен зависи от качеството на интериорния дизайн в него – удобството и уюта, радостта от красотата на заобикалящата ни среда, възможността да се възползваме от новите идеи и технологии.
Една интересна тенденция, която се набюдава от няколко години на всички значителни изложения за дизайн, е силното присъствие на медта в интериора – във вид на лампи, аксесоари, съдове, дори мебели. Както и всички оттенъци на този красив и топъл цвят по стените и продуктите за интериора.

bania design

Друга интересна тенденция е все по-централно разположение на банята в дома, според значението, което тя има за живота в него, така и по обема на инвестиции в банята. Според американски статистически изследвания, ако до преди година средно те са инвестирали между 10 и 15 хиляди долара в банята си, сега те са готови да изхарчат над 20 000 в обновяване на баните си. Дори и тази статистика да не е официална, вероятно доста хора ще се съгласят, че тази тенденция се забелязва и у нас – с новите технологии и възможностите, които те ни предоставят.

Напълно в тон с тенденцията е и използването на естествени материали“зелен дизайн“ Все по-често в интериорните проекти се среща повторното използване на старата дървесина. Това никак не е случайно, защото има свойте предимства – рециклираното дърво е добре изсъхнало, има красиви и добре очертани жилки, внася така необходимата топлина в съвременните изчистени интериори.

color of the year marsala

И накрая, нека не забравяме, че цветът на 2015 ще бъде цветът на прочутия сорт десертно вино Марсала, както обяви американската  компания Pantone. Всяка година експертите на компанията  след внимателен анализ и срещи със специалисти от различни сфери на дизайна и индустрията определят кой ще бъде актуалния цвят на годината. 

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: