pixel

Преустройват бившата баня в Приморско в исторически музей

musei

Официално беше даден стартът на изграждането на исторически музей в Приморско. Областният управител Павел Маринов и кметът Димитър Германов направиха първа копка. Музеят ще бъде в преустроената сграда на бившата баня и нова постройка към нея в близост до училище „Никола Йонков Вапцаров“.

Проектът е финансиран от Европейския съюз по мярка 4.1.,Развитие на рибарските области”, който осигурява безвъзмездна финансова помощ на стойност 582 461 00 лева.

Общината има уверението на фирмата изпълнител, че музеят ще бъде завършен във възможно най-кратък срок, с оглед важността му за местната общност и за развитието на туризма в региона.

Музеят трябва да осигури по лесен и достъпен начин за туристите да се запознаят с културно-историческото наследство на общината.

Досега артефактите, открити на територията на Приморско, бяха излагани или в други музеи в страната, или в сградата на Общината

„В този музей ще бъдат изложени артефакти, ще бъде показана историята на Приморско. Тук ще бъде своеобразно училище на младото поколение за историята на града ни“, изтъкна кметът на Приморско Димитър Германов.

Началникът на отдел „Европейски проекти” в община Приморско Люба Желева посочи, че експонатите, които ще бъдат изложени в музея са предимно от Бегликташ, от Урдовиза.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: