Пожарозащитна стъклокерамика Keralite

Keralite

Keralite е продукт на джойнт-венчъра Corning Inc. и Saint-Gobain. Това е пожарозащитна стъклокерамика, способна да устои на висока температура и термичен удар до 180 минути, напълно съвместима със стандартите на Underwriters Laboratories (UL), американска компания по стандартизация и сертификация в областта на техниката на безопасността. Тази рентабилна и устойчива „безжична“ огнеупорна стъклокерамика е идеална за пожароустойчиви прозорци и пожароустойчиви стъкла за врати.

Стъклокерамика

Keralite е напълно съвместим с кода за пожарозащитна стъклокерамика, способна да устои на висока температура и термичен удар. Този материал от стандартен клас е рентабилна и „безжична“ алтернатива на огнеупорното стъкло. Той се явява идеалното решение за безпрепятствена гледка и осигуряване на дневна светлина, като същевременно запазва сигурността в отделения, където пожарозащитата е критична. С добавянето на защитно фолио той се превръща в идеалното решение за противопожарни врати. Има 3/16 (5 мм) дебелина, тестван е от UL за издръжливост до 3 часа, пропуска светлина до 88% и е сертифициран по Environmental Product Declaration (EDP) и Health Product Declaration® (HPD). Предлага се като филмирано или ламинирано защитно стъкло.

Keralite

Полирана стъклокерамика

Keralite Select има същите характеристики, но е полиран, което осигурява най-малкото замъгляване и най-ясната гледка в индустрията. Keralite Select ви предлага изключителна яснота в предаването на цветовете и най-леката естетика, постигната някога  при огнеупорната стъклокерамика. Това първокласно решение осигурява максимален комфорт на обитателите на сградата, като същевременно ги предпазва в случай на пожар. Препоръчва се за по-големи отвори, където е желателно да има най-добра видимост.

Дебелина – 3/16 (5 мм), най-големите тествани размери на пазара, най-добър индекс за цветопредаване Ra 97.1, за постигане на най-автентични цветове, най-ниско измерено замъгляване и подобрена яснота. Носи точки от проекта LEED, притежава EPD и HPD сертификати. Предлага се като филмирано или ламинирано защитно стъкло, а също и външни двойни стъклопакети.

Защитна стъклокерамика

Огнеупорните стъклокерамични продукти Keralite и Keralite Select (полиран клас първо качество) се предлагат с фолио или ламинат за защита от случайно човешко въздействие. Предпазният филм, нанесен върху повърхността, осигурява рентабилно и леко огнезащитно решение за остъкляване. Ламинираният Keralite добавя към характеристиките издръжливост и намаляване на звука, и се явява като идеалното решение за зони с голям трафик. Филмираните или ламинирани Keralite и Keralite Select могат да се използват при противопожарни врати, сводести и тесни прозорци на врати.

Дебелина – 3/16 (филмиран) или 5/16″ (ламиниран), клас на безопасност при въздействие (CPSC 16CFR 1201 Кат. I и II). Пропускане на видима светлина (VLT) до 82%, клас на предаване на звука (STC) – до 35 (ламиниран). Полупрозрачен и непрозрачен ламинат за поверителност (Keralite Privacy). Предлага се като изолационно стъкло (IGU).

Безопасна стъклокерамика

Няколко безценни секунди могат да бъдат решаващи за живота. Keralite Safeguard е първата стъклокерамика с пожароустойчивост, съчетаваща безкомпромисна безопасност за живота и физическа сигурност срещу пожар, случайни удари и домашен терор. Високоефективната защита срещу проникване създава безопасна зона, която смекчава фаталните последствия от действията на стрелци и натрапници. Това е подходящо решение за безопасността на училища и обществени сгради, което осигурява спокойствие на обитателите.

С дебелина 3/8 (10 мм), тествано от American Testing Inc. и UL за издръжливост до 45 минути. Клас на безопасност при удар (CPSC 16CFR 1201 кат. II).

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: