pixel

Построиха небостъргач на брега на Дунав

nebosturgach viena

Във Виена беше пусната в експлоатация една от най-високите сгради в града – небостъргачът DC Tower. Височината му е 230 метра. На 58-те етажа са разположени апартаменти, офиси, хотел, ресторант, бар, който се намира на последния етаж и разкрива невероятна гледка към австрийската столица. Интересното обаче е, че сградата се намира на източния бряг на р. Дунав.

Районът около DC Tower ще продължи да се разширява. Плановете са през 2016 г. да бъде открит още един, малко по-нисък, небостъргач. Той ще бъде разположен в непосредствена близост до сегашния. Стъклената му фасада ще отразява DC Tower. „По този начин ще се подчертае блясъка на сегашната сграда”, обяснява Доминик Перо, проектирал DC Tower и известен с това, че е автор на сградата на Европейския съд в Люксембург.

nebosturgach viena

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: