pixel

Пловдив кандидатства за Младежки дом по “Норвежката програма“

община Пловдив

Източник: radioplovdiv.bg

Пловдив кандидатства с проект на стойност 1 милион 150 хиляди евро по Норвежката програма за изграждането на Младежки център, като максималната сума за финансирането му е 1,5 милиона евро. Заместник-кметът Георги Титюков уточни, че за цялостното финансиране в размер на 5 милиона евро се състезават 9 общини.

Ако бъде утвърден, проектът ще стартира през юни 2013-та и ще продължи три години. В триетажния център, който се предвижда да бъде изграден в района на Гребната база, ще се провежда обучение на младите хора по различни програми, клубове по интереси, гражданско образование и социални умения, занимания за реинтеграция на отпадащите от училище и други. Предвижда се Центърът да разполага с компютърна зала, зали за обучение и хранене, нощувки с 35 легла.

Според Титюков, проектът, с който Община Пловдив кандидатства, е най-стойностният сред конкурентните, тъй като с изграждането на сградата ще бъде реализиран само първият етап от амбицията на Общината. В последствие в съседство специалистите са предвидили няколко общински терена, на които ще бъдат изградени игрища за футбол, волейбол и баскетбол, които ще интегрират младите хора, посещаващи Центъра.

Припомням, че Пловдивският ОбС преди месец даде санкция на Общината за кандидатстване по Норвежката програма, крайният срок за кандидатстване по която бе 30 април.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: