pixel

В Норвегия построиха публична тоалетна – произведение на изкуството

public toilet norway

Скандинавският регион е известен със своята спираща дъха природа, приветливи хора и стилна, минималистична архитектура. Доказателство за последното твърдение се явява една особено зашеметяваща сграда.

public toilet norway

В Норвегия се намира, може би, най-изумително красивата обществена тоалетна в света. А навярно и в Слънчевата система. Тази постройка, която изглежда като старателно изработена художествена инсталация или част от някаква високотехнологична лаборатория, всъщност е тоалетна, проектирана от архитектите Марит Джъстин Хауген и Дан Зохар от Осло. И тя е пример за това, че можете да намерите красота навсякъде.

public toilet norway

Сградата е разположена в зоната за отдих и почивка Uredd (или Ureddplassen), която е заобиколена от морето и фиордите. Нещо повече – от това място можете да наблюдавате Северното сияние през зимата и да видите среднощното слънце през лятото.

public toilet norway

Тоалетната се намера на път Fv17, недалеч от град Gildeskål. Този 433-километров живописен маршрут Helgelandskysten неотдавна претърпя мащабно обновяване в размер на над 1,5 милиона евро. Част от този ремонт беше и създаването на тоалетната, която днес изглежда като произведение на изкуството.

public toilet norway

public toilet norway

public toilet norway

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: