pixel

Плевнелиев открива завод на швейцарска компания

фиброотични

Източник: vestnikstroitel.bg

България се препозиционира по пътя на инвестициите, заяви президентът Росен Плевнелиев на официалното откриване на завода за фиброоптични компоненти в столицата.

„Днес има толкова много въодушевени хора, но най-усмихнатият съм аз, защото това е една фабрика, която е построена по най-високите стандарти за качество. Оттук “Произведено в България” ще се изнася за целия свят. Световен лидер, символ на качество и най-доброто в технологиите за пренос на данни, инвестира в България и 100 млади, интелигентни българи ще получат добро бъдеще. Тук те ще произвеждат на световно ниво и ще продават на света произведеното в България“, каза още президентът Росен Плевнелиев.

По думите му, ако до 2008 година се е инвестирало в недвижими имоти, днес тези инвестиции са едва 15%. Останалите 85% са във фабрики, индустрии, машини, отварящи нови хоризонти за бъдещето.

„Гордея се, че именно Швейцария – държавата символ на най-високо качество, е избрала България. Швейцария е изработила богатството си с векове. Силен народ, ясна визия, резултатите ги вижда целият свят. Така ще бъде и с нас, вече работим с най-добрите“, допълни държавният глава.

Знаем как да се позиционираме по пътя на технологиите. България успя само за една година да подобри своята конкурентоспособност и стана 12-а, а преди това беше 74-та. Швейцария е първа в тази класация”, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: