pixel

Плаващ небостъргач преобразува отпадъците в енергия

Filtration

Плаващият небостъргач на Honglin Li (Хонлин Ли) преобразува отпадъците в енергия. Базираният в САЩ архитект проектира плаващ небостъргач, който да превръща боклука в енергия, за да помогне за разрешаването на световната енергийна криза. Наречено „Филтрация“, предложението на Ли спечели почетното споменаване в конкурса за небостъргачи eVolo 2019.

Filtration

Замислен да бъде построен в Тихия океан, небостъргачът трябва да функционира като електроцентрала за управление на отпадъците и енергията в големия масив от боклук, който текущо се намира в северния тихоокеански басейн.

Filtration

Големият масив от боклук обхваща водите от западния бряг на Северна Америка до Япония. Размерът му се изчислява на 8,1% от размера на Тихия океан, два пъти по-голям от Тексас, три пъти по-голям от размера на Калифорния, а дебелината на слоя е средно 30 метра.

Filtration

Небостъргачът е проектиран като високомодулирана сглобяема мегаструктура за управление на отпадъците и енергията на електроцентралата, която ще съдържа няколко съоръжения за възстановяване на материали и пречиствателни станции за вода, за рециклиране на плаващия остров от боклук и за почистване на морската вода.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: