pixel

Пишат наново Закона за водите

вода

Източник: trud.bg

Законът за водите, в който се предвиждаше окрупняване на ВиК операторите в страната, е изтеглен от Народното събрание и ще се преработва. Това съобщи вчера регионалната министърка Десислава Терзиева. Проектът, внесен при управлението на ГЕРБ, така и не бе приет от предходния парламент.

“В момента сме направили работна група с екоминистерството и обсъждаме закона”, посочи по време на конференция за водния сектор Терзиева, като отказа повече подробности. Тя отбеляза, че в сектора са необходими спешни мерки, за да не се влошат допълнително инфраструктурата и качеството на услугите.

Междувременно по проект, финансиран от оперативна програма “Околна среда”, бяха отпуснати 16 млн. лв., за да се подготвят подзаконовите нормативни документи, но по действащия в момента закон. Наредбите и правилниците са наполовина написани, бе отчетено вчера. Участници в конференцията обаче изтъкнаха, че ако законът не мине през парламента, целият този труд ще излезе безсмислен.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: