pixel

МPPБ получава над 2 млн. лв. от Норвежкия финансов механизъм

мррб

Източник: lev.bg

Министерството на регионалното развитие получи безвъзмездна финансова помощ в размер на 2 105 394 лева за изпълнението на втория проект по програма BG 11 „Изграждане на капацитет и институционално сътрудничество“, финансирана по Норвежкия финансов механизъм 2009 – 2014 г. Това съобщиха от Дирекция „Оперативна програма „Техническа помощ“.

Програмен оператор на Програмата е дирекция „Оперативна програма „Техническа помощ“ в Министерски съвет, а проектът се изпълнява от ГД „Управление на териториалното сътрудничество“. Проектът е за разработване на регионална база данни за трансгранично сътрудничество и насърчаване на трансграничен диалог.

Партньор от норвежка страна е Норвежки Баренцов секретариат, а местата за изпълнение на проекта са България (Видин, Монтана, Перник, София, София-град, Кюстендил, Благоевград, Хасково, Ямбол, Бургас), Сърбия (Зайчар, Нишава, Бор, Пирот, Пчиня, Ябланица), Македония (Североизточен регион, Източен регион, Югоизточен регион), Турция (Одрин, Лозенград) и Норвегия (Осло, Финмарк).

Очакваните резултати от проекта се изразяват в предоставяне на възможност за обмен на опит и добри практики между организации, занимаващи се с териториално сътрудничество; повишена информираност за връзките между трансграничните общности; консолидиране на мрежа от национални статистически институции.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: