pixel

Общините използвали едва 11% от парите за строеж на детски градини

детска градина

Източник: dnevnik.bg

Общините са усвоили едва 11% от предоставените им средства за строителство и ремонт на нови детски градини и ясли. Това съобщи по време на парламентарния контрол министърът на финансите Петър Чобанов. Той беше питан от депутата от БСП Борис Цветков за това как правителството се грижи за децата.

Финансовият министър отговори, че  през тази година са предвидени 30 млн. лв. за основен ремонт и изграждане на детски заведения. С постановление на Министерския съвет от 24 януари 2013 г. е било одобрено пари да получат само общините Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора и София като с тях трябвало да бъдат построени 18 нови детски градини и една ясла.

В най-напреднал етап е строителството в общините Пловдив и Бургас, каза министърът. Очакванията на общините, получили средства, са да разкрият нови 1955 нови места в детските градини, което е със 135 места по-малко от първоначално разчетените.

Повечето от обектите са на етап провеждане на обществени поръчки, като за четири от тях в Столична община поръчките се обжалват, каза Чобанов.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: