pixel

Петима души загинаха и 13 бяха ранени при срутване на сграда в руски град

срутване

Източник: dariknews.bg

Петима души загинаха и 13 бяха ранени при срутване на строяща се триетажна сграда в град Таганрог, Ростовска област, съобщи ИТАР-ТАСС. Ранените са в откарани в болница.

Спасителните работи са приключили, съобщил за агенцията официален представител на Министерството на извънредните ситуации.

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубьов смята, че трагедията е станала заради нарушена строителна технология.

Следственият комитет на Русия съобщи, че е започнало наказателно дело за „нарушаване правилата на безопасност при строителни работи, довели по непредпазливост до смърт на две или повече лица“.

Вече има задържани, в това число техническият ръководител на обекта и други отговорни лица. И възложителят, и изпълнителят са частни лица.

Очевидци пишат в градските форуми, че строежът бил по нова технология, с използването на пенополистирол, и рухнал до основи за 3 секунди. Сред руините останала да стърчи само една „тръба“ от тухли – асансьорната шахта, допълва БТА.

Строителите вече работели по покрива и когато конструкцията рухнала, паднали отвисоко и били затрупани.

Разрешение за строеж било издадено през март за триетажна сграда, но според предварителната оценка на специалистите в момента на трагедията започвал да се строи четвърти етаж.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: