pixel

Pемонт на пътя Луковит-Червен бряг-Кнежа по екологична и ефективна нова технология

път

Източник: vestnikstroitel.bg

Специалната машина за рециклиране на съществуващата настилка постави началото на работата по Лот 35 „Рехабилитация и реконструкция на път III-306 Луковит – Червен бряг – Кнежа от км 0+000 до км 9+715 и от км 19+207 до км 35+946, област Плевен, област Ловеч“. Новият екологичен и ефективен метод за реконструкция ще направи пътуването по третокласния път по-бързо и безопасно. Директорът на дирекция „Изпълнение на проекти по ОП „Регионално развитие” и програмите за териториално сътрудничество на ЕС” в Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Татяна Бояджиева пожела на строителите спорна и качествена работа. На тържествената церемония присъстваха областният управител на Ловеч инж. Ваня Събчева, областният управител на Плевен Иван Новкиришки, кметове и народни представители.

Общата дължина на участъците, които ще бъде рехабилитирани, е 26.454 км. В рамките на проекта в град Луковит съществуващата паважна настилка ще бъде заменена с асфалт.

Изпълнител на проекта е Консорциум „Пътища ПАМ”. Строителният надзор ще осъществи „Пътинвестинженеринг” АД. Проектът се осъществява по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. и е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: