pixel

Пазарът на имоти се съвзема след Brexit

С 0.6% поскъпнаха жилищата и къщите във Великобритания през август в сравнение с юли, а на годишна база ръстът възлиза на 5.6%, сочат данните на строителната асоциация Nationwide. Така средната стойност на жилищата на Острова през август достигна 241 400 EUR.

„Ускореният ръст на цените на имотите ни изненада, след като предходните месеци наблюдавахме всички признаци на охлаждане в жилищния сектор: броят на запитванията от страна на потенциални купувачи намаля заради повишаване на гербовия данък при сделки с имоти и неопределеността около референдума за излизане на Великобритания от ЕС. Също така количеството на новоотпуснатите ипотечни заеми през юли достигна 18-месечен минимум”, казва главният икономист на Nationwide, Робърт Гарднър.

„Мъгливи”, така анализатори определят по-нататъшните перспективи на пазара на недвижими имоти във Великобритания. Причините са спад в търсенето и дефицит в предлагането.

Строители.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: