Павлова: Към 1 юни 2013 ще бъдат пуснати четири големи инфраструктурни проекта

магистрала

Източник: vestnikstroitel.bg

Министърът на регионалното развитие се ангажира още към 1 юни да бъдат пуснати четири големи инфраструктурни проекта. Тя прогнозира, че към тази дата ще бъде пуснато движението изцяло по магистрала „Тракия“, по връзката на софийското Околовръстно шосе и магистрала „Хемус“, първия лот на магистрала „Струма“ и отсечката „Шумен – Белокопитово“, също част от „Хемус“.

Намерението на пътната агенция и министерството е да открият за движение възловите обекти преди началото на летния туристически сезон, уточни министърът.

Павлова заяви, че са необходими 4 млрд. евро за осъществяването на всички инфраструктурни проекти, които са планирани. Има пари за магистралите „Струма“, „Хемус“ и тунела под „Шипка“, за останалите търсим, заяви министърът.

Тя отхвърли обвиненията на лявата опозиция, че заради разходите за инфраструктура не могат да бъдат вдигнати доходите. Подчерта, че еврофинансирането е целево и с определени срокове и няма връзка с размера на социалните разходи на държавата.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: