pixel

Велоалеи ще бъдат изградени на бул. „България”, бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „Ген. Скобелев”

велоалея

Източник: focus-news.net

В задачите за 2013 г. остава изграждане на отделни участъци и етапи от велосипедни трасета – на бул. „България”, по бул. „Патриарх Евтимий”, по бул. „Генерал Михаил Д. Скобелев” и част от трасетата в по-малките улички в централна градска част. Това каза в интервю пред Агенция „Фокус” Любомир Христов, заместник-кмет на Столична община по направление „Транспорт и транспортни комуникации”. През следващата година предстои да бъдат ремонтирани няколко пешеходни малки мостчета в различни райони на града, които се използват ежедневно от хората за достъп до домовете им.

„Ще рехабилитираме около 15-тина по-малки моста и мостови съоръжения, пешеходни пасарелки, включително мостове в районите „Витоша”, „Кремиковци”, „Нови Искър” като част от програмата за рехабилитация на съществуващи мостове, която се изпълнява вече четвърта година в Столична община”, добави Христов.

По думите му предстои продължение на проекта за надлез „Надежда”, като през тази година 14 моста са били основно ремонтирани. „Догодина ще продължим с трамвайното трасе под надлеза „Надежда”, по изправителните станции и контактно-кабелната мрежа”, заяви Христов.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: