pixel

Първите големи вятърни паркове в Перу ще се строят от ContourGlobal

вятърни паркове

Източник: publics.bg

ContourGlobal Latam S.A. ще строи два вятърни парка в Перу. Дъщерното дружество придоби права от Energia Eolica S.A., разработила парковете с мощност от почти 114 MW. Единият парк ще се казва Cupisnique и ще бъде разположен в близост до град Ла Либертад. Вторият парк е Talara до град Пуира. Общият размер на инвестицията е 250 млн. долара.

В рамките на Програмата за възобновяеми енергийни източници на Перу вятърните паркове трябва да продават произведената енергия по силата на 20-годишни дългосрочни споразумения за изкупуване.
Cupisnique се намира на малко повече от 1000 км от столицата Лима. Паркът ще включва 45 ветротурбинни генератора, 1.8 MW всеки. Втората централа – Talara- е на около 670 км от Лима и ще бъде снабден със 17 генератора. Като част от проекта е предвидено изграждането на нова подстанция и електропровод за свързване с националната енергийна мрежа на Перу.
ContourGlobal е собственик и на „ТЕЦ-Марица Изток 3“ близо до Стара Загора.

 

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: