pixel

Първата в света рециклирана висока сграда

CPH Common House

В сътрудничество с Lendager Group архитектурното студио Tredje Natur предлага това, което според тях е първата в света рециклирана многоетажна сграда, наречена CPH Common House. Сградата, предназначена за жилищни нужди и търговия на дребно в Ørestad, област в Копенхаген, преосмисля традициите на класическата сграда като включва устойчиво използване на ресурси и рециклирани материали в цялостния архитектурен подход.

CPH Common House

Проектът би използвал местни рециклирани строителни материали, за да се минимизират емисиите на CO2 и да се генерира нова сграда с ефективно използване на ресурсите с местна идентичност. Елементите на фасадите са от рециклирани плочки и бетон, дървената ламперия е от рециклирана дограма, а подовете са покрити с рециклирана дървесина.

CPH Common House

Предложението изчислява използването на 17 577 тона отпадъци, спестявайки 1,174 тона CO2 само в строителната фаза. В допълнение към рециклирането на материали, дизайнът включва зелени фасади и покрив с местни растения.

CPH Common House

Целта на проекта е да покаже, че може лесно да се изгради висока и устойчива сграда, която е в полза на климата.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: