Първа копка на трафик кулата на порт Бургас

trafic-kula

Първа копка за изграждане на информационна система за управление трафика на плавателни съдове или т.нар трафик кула ще бъде направена днес. Официален старт на проекта ще даде зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров.

Трафик кулата на Бургас както и тази във Варна ще бъдат изградени по проект „Информационна система за управление трафика на плавателни съдове, финансиран по Оперативна програма „Транспорт“.

Общата стойност на инвестицията е около 4 млн. лева и включва проектиране и изграждане на двата брегови центъра, доставка и монтаж на машини и съоръжения.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: