pixel

Инвеститори ще представят проекта си за Карадере

kara dere

Инвеститорите от „Мадара Юръп“ АД ще представят проекта си за строителство на курорт в Карадере утре пред жителите на Бяла, съобщиха организаторите.

В представянето на проекта за екоселище „Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт“ ще участват членовете на Съвета на директорите на „Мадара Юръп“ АД Скот Пъркинс и Пол Райли, архитектът Игор Янкулов и туристическият консултант Хенинг Крипендорф.

Представянето е насрочено за 11 часа в четвъртък, 17 април 2014 г. в Археологическия комплекс на нос Свети Атанас в град Бяла.

Проектът беше обявен за приоритетен от правителството, което му издаде сертификат за инвеститор клас „А“. Срещу строителството протестират природозащитниците, защото местността попада в екомрежата „Натура 2000“, в защитена зона „Камчийска планина“ за опазване на дивите птици и защитена зона „Плаж Шкорпиловци“ за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна. Местните жители обаче подкрепят проекта, защото се надяват на работни места.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: