pixel

Първа копка на храм в ”Младост”

hram

През последните години Столичната община е отделила около половин милион лева за строителство на храмове, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Столичният градоначалник направи първа копка на строителството на храм „Свето Рождество Христово“ в ж.к. „Младост“, съобщиха от пресцентъра на общината.

По думите на кмета това е първият храм, който ще бъде построен в квартал „Младост“.

„Близо 120 000 души живеят в „Младост“ и досега нямаха място наблизо, където да се помолят. В основата на религията е разбирането за добро и за човещината. Духовността, вярата и просвещението са ни съхранили“, посочи кметът.

Фандъкова отчете, че през последните три години са построени три нови храма – в „Подуяне“, „Слатина“ и „Бакърена фабрика“. В момента с подкрепата на общината се изграждат нови черкви във Владая и Южния парк. Столична община е дала рамо и при строителството на арменската църква в центъра на столицата.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: