pixel

Парите на Поморие за саниране свършиха

sanirane

Поморие спира да приема заявления за безплатно саниране на малките жилищни блокове. Това се налага, защото финансовият ресурс от 3,5 млн. лв., определен за града по ОП „Региони в растеж“, е изчерпан, обяви кметът Иван Алексиев.

Експертна комисия щяла да разгледа приетите досега документи и да извърши проверка на място, преди да се сключат договорите между Общината и Сдруженията на собствениците, обясни кметът. За десет жилищни блока имало подадени заявления за безплатно саниране. Иначе общо регистрираните сдружения на собственици в Поморие били 24 и със сигурност повече от половината от тях ще отпаднат, коментират запознати, тъй като всички не могат да се вместят в рамката от 3,5 млн. лв.

„Благодаря на всички за доверието към нас, но за съжаление финансовата рамка и състезателният принцип на програмата не позволяват да удовлетворим желанията на всички кандидати. Уверявам ви, че дори и тези десет жилищни блока, заедно с публичните сгради, които ще санираме с европейски средства, са изключителна възможност, предоставена само на 28 града в България, сред които е Поморие“, излезе с обръщение към съгражданите си Алексиев.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: