pixel

Отпуснаха над 13 млн. лева за разширяване на метрото

метро

Източник: novanews.bg

Правителството в оставка одобри до 13,5 млн. лева целева субсидия за разширението на софийското метро. Парите се отпускат по бюджета на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба.

Строежът на метрото продължава с изпълнението на третия етап, включващ изграждането на два участъка – участъка от бул. „Цариградско шосе“ през ж.к. „Дружба“ до новия терминал на Летище „София“ и участъка от ж.к. „Младост-I“ до ж.к. „Младост- IV“/Бизнес парк и за благоустройство на градската среда и паркове.

Средствата се осигуряват предвид изключителната обществена, транспортна, социална и екологична значимост на софийското метро и стартирането на новото продължение към летище София и Бизнес парка.

Строителството на участъка от „Цариградско шосе“ до Летище „София“ започна в края на ноември 2012 година. Участъкът ще бъде с дължина обща 5 км и ще има 4 метростанции.

Общата сума на договорите с изпълнителите е на стойност 136 075 630 лева.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: