pixel

Отлагат ключови ремонти на пътища

api

Обществени поръчки за пътни ремонти на стойност 126 млн. лв. са прекратени през последните дни от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ). Сред тях са рехабилитацията на отсечките Самоков-Ихтиман, Дупница-Самоков, Пловдив-Асеновград, Ямбол-Средец и други, съобщава trud.bg.

Основанията са най-различни, като общото е, че в условията за избор на фирмите имало дискриминационни условия.

Всички прекратени поръчки са обявени на 30 юни 2014 г., когато АПИ стартира наведнъж процедури за 760 млн. лв. Това бе последната възможна дата за пускане на търгове по старите разпоредби на Закона за обществените поръчки, защото на следващия ден влязоха в сила текстове, които направиха състезанието по-прозрачно. Още при встъпването си в длъжност шефът на АПИ Лазар Лазаров заяви, че в бюджета не са предвидени пари за обявените поръчки.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: