Откриха кръстовище на 2 нива при Семинарията

seminariata

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов откриха кръстовището на две нива при Семинарията в София. Очаква се трафикът в столицата да се облекчи в пъти повече след пускането на движението в района на Семинарията както и да се подобри чистотата на въздуха, каза столичният кмет пред БНР.

Фандъкова посочи, че това е вторият етап от изграждането на кръстовища по трасето след кръговото движение на Телевизионната кула:

„Това е вторият етап. Продължаваме обаче нататък, за да има истински ефект, за да може да изведем движението от центъра към периферията. Следващият етап е пробивът покрай болница „Токуда“ до ул. „Сребърна“ и последният етап е разширението на бул. „Черни връх“. Разбира се, това ще се случва следващата година.“

Тук автомобилите ще могат да преминават за около 2 минути при от 10 до 17 минути преминаване в натоварените часове преди да започне изпълнението на кръстовището.

Йорданка Фандъкова съобщи още, че от вторник, 15 юли, ще бъде възобновено движението на трамваи по бул.“България“, където ще бъдат пуснати нови климатизирани мотриси.

От 1 август започва изграждането на метрото от спирка „Джеймс Баучър“ по „Черни връх“.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: