Откриха Американо-английската академия в София

amerikanskia kolej

Често, когато гледаме чуждестранни игрални филми, където действието се развива в училища, си казваме: „Ех защо и нашите деца не учат в такива училища?”. Училище като по филмите вече има и в близост до София, в с. Лозен. То беше открито днес на официална церемония от кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Става дума за новата сграда на Американо-английската академия, което действа у нас от 1992 г.

Сградата, чиято архитектура е дело на американско студио, е с разгъната застроена площ от 6287 кв.м. Една от особеностите на постройката е, че разполага с озеленен покрив. Паркингът е с площ 862 кв.м. и с капацитет 28 паркоместа. Закритите спортни площи са 1084 кв.м., а откритите – 1119 кв.м., като тук спадат футболно игрище, амфитеатър и детска площадка. Парковото пространство е 5591 кв.м. Инвестицията е в размер на близо 13 млн. лв, съобщават fakti.bg.

Академията предлага обучение от 1 до 12 клас, както и детска градина за деца над 3-годишна възраст. Всички предмети се изучават на английски език.

amerikanskia kolej

гоьагжьао

amerikanskia kolej

жьаож

amerikanskia kolej

жьаож

amerikanskia kolej

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: