pixel

Осветяват най-големия в света древен замък с LED технология

led

Източник: greentech.bg

Скоро 10 000 LED крушки ще осветяват емблематичния замък в Прага. Те ще заменят съществуващите компактни флуоресцентни лампи и ще доведат до спестяване на 77 процента енергия от всички крушки.

Пет различни вида LED крушки ще бъдат монтирани в различните части на замъка – в зависимост от специфичните нужди и изисквания на местата. Те се различават по вида светлина, който излъчват, а дори и по външната си форма – някои от тях имитират формата на свещ, за да придадат приятна осветеност на голямото пространство и да запазят свещената историческа атмосфера.

Светодиодните крушки не само спестяват много енергия, но и имат дълъг живот, посочиха от доставчика – Panasonic. Традиционно една диодна крушка има живот около 40 000 часа, благодарение на което крушките не трябва да се сменят така често като традиционните с нажежаема жичка. Това е важен фактор за намаляване работата на екипа по техническо обслужване на Пражкия замък, който трябва да сменя много крушки на високи и труднодостъпни места.

В допълнение към това LED светлината почти не излъчва ултравиолетови и инфрачервени лъчи, което се очаква да намали вредите върху ценните експонати в Кралския дворец.

LED крушки с 300 градуса разпръскване на светлината пък са използвани за третия двор, където преминава главната алея, пресичаща дворцовия комплекс. Тази зона трябва да е добре осветена по всяко време.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: