Основните пътни ремонти приключват до 15-и

През тази година Столичната община направи много ремонти, основно на ключови булеварди и улици. Очаква се да бъдат пуснати отново до първия учебен ден.

Движението по бул. “Черни връх“ в София, в участъка от ул. “Сребърна“ до ул. “Филип Кутев“, е възстановено от днес.

До 15 септември ще продължат основните дейности от ремонта на бул. „Цариградско шосе“, като се очаква централните платна да бъдат абсолютно готови с всички съпътстващи елементи, включително мантинелите, отводнителна система, както и вертикалната и хоризонталната маркировка, пише „Дневник„.

Ще останат довършителни работи в локалните платна, които ще продължат до средата на месец октомври.

Дължината на участъка е 5.8 км – от Околовръстното шосе до надлеза над бул. „Ал. Малинов“ и от Четвърти километър до „Алея Яворов“. Ремонтът струва малко под 20 млн. лева, включително и мостовите съоръжения.

До началото на учебната година трябва да приключи рехабилитацията на столичния булевард „Сливница“ в участъка от бул. „Константин Величков“ до бул. „Петър Дертлиев“, включително надлеза при „Захарна фабрика“. Стойността на проекта е близо 6 млн. лева.

В края на август беше пуснато движението на автомобили и на градския транспорт при кръстовището при „Руски паметник“, като довършителните работи ще продължат до началото на септември. Там се се обособиха по три ленти в кръговото кръстовище, а трасето на трамваите се измести в локално трасе откъм бул. „Скобелев“, като ограничи с разделителни острови от кръговото и тротоарите. Досегашната настилка от павета беше сменена с асфалт. Ремонтът струваше 3.55 млн. лева.

През август приключи и ремонтът по бул. „Александър Малинов“ в кв. „Младост“, като в момента продължава подмяната на тротоарите по протежението на булеварда.

Би трябвало днес да бъдат приключени и основните дейности по ремонта на бул. „Витоша“ – от ул. „Гургулят“ до бул. „Пенчо Славейков“. Там ще бъдат сменени релсите на трамвая и да се асфалтират пътните плана. Ако прогнозата за времето позволява, ще се пристъпи и към следващия етап от ремонта – до входа на Южния парк. Общо проектът е за около 6.5 млн. лева.

До октомври се очаква да продължи работата по ремонта на градината около Националния дворец на културата (НДК). Според информация, обявена от кмета Йорданка Фандъкова, краят на целия ремонт ще бъде напролет, защото пред самата сграда на НДК имало проблем с хидроизолацията, който няма да може преодолян до края на годината. Ремонтът е на стойност около 13.5 млн. лева.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: