pixel

Министър Павлова на работно посещение в Катар

лиляна павлова

Източник: publics.bg

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова е на посещение в Катар с намерението да продължат преговорите за строителството на скоростния път „Русе-Свиленград“. В момента Агенция „Пътна инфраструктура“ търси проектант за да се установят техническите параметри, възможните трасета и потенциалната сума за инвестиране.

По време на посещението министър Павлова обсъжда с преставители на търговско-прмишлената палата в Доха възможността български компании да участват в инфраструктурни проекти там. Страната ще бъде домакин на Световното първенство по футбол. България има уверението на министъра на общините и планирането шейх Абдул Рахман ал-Тани, че ще ни бъде предоставен пълен достъп до информацията, във връзка с изграждането на мащабните инфраструктурни обекти около първенството.

Напомняме Ви, че катарската страна остана единственият потенциален чуждестранен инвеститор в проекта „Русе-Свиленград“. Отказът на Турция за участие в строителството на трасето от около 300 км беше мотивирано с липса на достатъчен интерес. Проектът залага изграждане на скоростна отсечка, финасирана по метода на публично-частно партньорство. По думите на Павлова в края на септември обаче Турция все още може да се включи в проектната компания и в концесията на отсечката.

Скоростният път трябва да има 2 платна във всяка посока с проектна скорост 120 км/ч.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: