pixel

Още чакаме одит от Брюксел за спрени пари

EK

Надявам се през септември замразените от Европейската комисия пари по оперативна програма “Регионално развитие” да бъдат пуснати. Това каза  регионалният министър Десислава Терзиева. Преди ден тя се срещна с генералния директор на главна дирекция “Регионална и градска политика” в ЕК Валтер Дефа.

Терзиева добави, че подробният одитен доклад за откритите в България нарушения при усвояване на средствата все още не е предоставен на страната. Спирането на плащанията от страна на ЕК стана в първите дни на юни. По време на разговора си с Дефа Терзиева е получила уверения, че одитът ще бъде предоставен до дни.

В телефонен разговор с еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан Терзиева е поискала да се разгледа възможността за поетапно пускане на средствата по двете спрени оси – за градско развитие и туризъм. В тях са блокирани около 90 млн. евро. Плащанията на българските бенефициенти не са спрени, но стават за сметка на бюджета. Договорена е техническа среща между одиторите на ЕК и служители на регионалното министерство.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: