pixel

Около 6 млн. лв. за разширение на „Опълченска”

опълченска

Източник: novinar.bg

Разширението на столичната ул. „Опълченска” ще излезе около 5 800 000 лв. Точната сума ще е ясна след избора на изпълнител за проекта след около два месеца. Това съобщи зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Около 60% от стойността на целия обект е свързан с подземната инфраструктурата, уточни Христов. Ще се изгради нова канализация и така мазетата на блоковете и къщите в района вече няма да се наводняват при дъждове. Модернизирането на уличното осветление в участъка ще излезе около 400 000 лв. Същата сума ще струва и обновяването на контактно-кабелната мрежа за тролеите.

Столичната община ще търси и пари от Брюксел, за да обнови изцяло облика на пространството около НДК, реши градският парламент вчера. За реновирането от „Московска“ 33 ще кандидатстват по оперативната програма „Регионално развитие“. Заместник-кметът по екологията Мария Бояджийска обясни, че за терена около НДК е издаден официален акт от 12 декември 2012 година, според който пространството е собственост на кметството. Единствено сградата на НДК е частна държавна собственост.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: