pixel

Нулева ще бъде 2014 година за европрограмите

европрограми

 Тази година ще е нулева за европрограмите“, обявява в интервю за „Труд“ Илияна Цанова, служебен вицепремиер по еврофондовете. Изключение може би прави програмата „Развитие на човешките ресурси“. Тя е в най-напреднала фаза, освен това има огромно влияние върху социалната политика, обучението на безработни, пазара на труда.
Обмисля се предварителна работа по схема за младежката безработица, която е сериозен социален проблем. За останалите програми тази година ще е нулева, но България не е единствената държава в такова положение.
По правило 3 месеца след подписването на споразумението за партньорство с Брюксел трябва да се одобрят и програмите. Досега 15 от 28-те държави  имат одобрено споразумение и България е една от тях. Цанова посочва, че влиянието на европрограмите е навсякъде, 72% от публичните инвестиции в България са от евросредствата.

www.dnes.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: