НПО иска велоалея по ”Цариградско шосе”

velo

От „Граждани за София“ настояват за обособяването на велоалея по съществуващите пътни настилки на бул. „Цариградско шосе“ от Орлов мост до парка „Врана“.

„Цариградско шосе“ е великолепна среда за велосипедистите, които лесно биха могли да стигат от центъра до „Горубляне“, „Дружба“ и „Младост“, каза на пресконференция днес арх. Димитър Димитров от „Граждани за София“.

Архитектът е недоволен от ремонта на „Цариградско шосе“ и го определи като „некадърно направен“.

Движението по булеварда е опасно и подтискащо, заслепяващото осветление е бич, а рекламните билбордове са в повече, посочи Димитров.

Той критикува мантинелите по булеварда, които „като ножове проникват и стигат до Орлов мост“.

Според него растителността е оскъдна и вместо посадените на места фиданки би трябвало да се направи геопластика, каквато има по „Ботевградско шосе“.

Димитров обърна внимание и на липсата на шумово екраниране по „Цариградско шосе“.

Шумът убива, а в София той е близо 90 децибела, посочи архитектът. Той изрази недоволството си от „некомпетентността в управлението, планирането и реконструкцията“ на пътната мрежа в столицата.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: