pixel

Новото задвижване за вътрешни врати PortaMatic от Hörmann

Hörmann

Новото задвижване за вътрешни врати PortaMatic от Hörmann е подходящо за приложение в частни домове и в обществени сгради с цел осигуряване на безпрепятствен и хигиеничен достъп до всички зони.

Живот и работа без бариери

Немското дружество за геронтотехника подложи на тест задвижването за вътрешни врати PortaMatic и му постави оценка 1,7, най-високото отличие досега, присъждано на задвижване за врати. Така новото задвижване за вътрешни врати оправдава очакванията по отношение на комфорта, естетичността и качеството. Новият продукт на Hörmann е приложим както в частни, така и в обществени сгради. Освен безпрепятствения достъп до всички зони от огромно значение в офиси или болници е и хигиената: с помощта на задвижването не е необходимо да се използват дръжките на вратите.

Безпрепятствено придвижване на възрастни хора

Hörmann

Архитекти и проектанти все по-често са изправени пред задачата да проектират домове, в които да е осигурено безпрепятствено придвижване на възрастни хора. Поради тази причина са необходими решения, които да правят това възможно и освен това да са достъпни по цена и да се вписват оптически идеално в интериора на дома. Именно отварянето и затварянето на вратите представлява огромно предизвикателство за хора в инвалидни колички или проходилки. С новото, разработено ексклузивно от Hörmann задвижване PortaMatic вътрешните врати могат да бъдат отваряни и затваряни автоматично посредством бутон на стената, дистанционно управление или приложението BiSecur APP на Hörmann. С изключително ниската консумация на ток от по-малко от три евро на година и по-ниската цена в сравнение с други задвижвания, PortaMatic е изгодно решение. Освен атрактивната цена задвижването притежава и други полезни функции. Така например на тъмно интегрираното LED-осветление осветява пътя, а акустичен сигнал предупреждава преди и/или по време на движението на вратата. Интегрираното осветление в тази форма по данни на производителя се предлага само от Hörmann. Задвижването за вътрешни врати може да бъде поставено без проблем дори на вратите в квартирата Ви. Направляващата релса се залепя на платното на вратата и при нужда може да бъде махната безпроблемно. Задвижването се включва в обикновен контакт, при ново строителство кабелът може да бъде поставен под мазилката.

Hörmann

Придвижване без бариери и осигуряване на хигиена в обществени сгради

Hörmann

В строителството на обекти като болници или офис сгради от особено значение е не само безпрепятствения достъп до всички зони, но и хигиената. В много от случаите заразните болести се предават чрез дръжките на вратите. Със задвижването за вътрешни врати PortaMatic в комбинация с безконтактен импулсен предавател вратите биха могли да се отварят без натискане на дръжката. Достатъчно е едно движение на ръката на няколко сантиметра от ключа. Реверсивната функция се грижи някой да не бъде притиснат по невнимание при затварянето на вратата: ако при движението си вратата докосне с лека сила човек или предмет, тя се отваря автоматично отново.

Hörmann

Комфортен и модерен живот

Задвижването може да бъде управлявано с разработената от Hörmann техника BiSecur, която може да се използва и за управление на външната, гаражната и дворната Ви врата, както и за електродомакински уреди и осветление. Така всички тези неща биха могли да бъдат управлявани чрез едно единствено дистанционно, бутон на стената или апликацията за смартфони и таблети BiSecur APP на Hörmann.

Hörmann

В зависимост от големината на платното на вратата задвижването PortaMatic е подходящо за дървени, стоманени и стъклени врати без допълнително изискване като димо- и пожароизвестяване и се предлага в сребърно сиво или бяло.

Hörmann

PortaMatic от Hörmann беше отличен като най-доброто задвижване досега с оценка 1,7. С това то отговаря на очакванията на генерацията 50+ по отношение на комфорта, качеството и естетичността.

Хьорман България

Към пазара на строителни елементи днес се добавят вратите за дома и индустрията на фирма “Хьорман”, като в рамките на Европа това е най-голямата фирма в този бранш. Това бе постигнато през годините от фамилната фирма посредством постоянен растеж, иновации, гаранции за качество и близост до клиента. - Гаражни врати - Индустриални врати - Задвижвания - Техника за разтоварване - Интериорни врати - Каси - Алуминиеви прозорци

Прочетете също: