City Clinic избра технологията за врати на Geze

Сити Клиник

Сити Клиник

В началото на годината в София отвори врати Сити Клиник – модерна многопрофилна болница, специализирана в най-авангардните методи за диагностика и ендоваскуларно лечение на сърдечно-съдови заболявания. Международно признати лекари, като доц. д-р Иво Петров (Инвазивна кардиология), д-р Валентин Диков (Кардиохирургия), д-р Стефан Л. Стефанов (Съдова хирургия), д-р Асен Петров (Гастроентерология), доц. д-р Лъчезар Пенев (Образна диагностика), доц. д-р Лъчезар Гроздински (Ангиология), ръководят опитни екипи от специалисти. Те, заедно с медицинската апаратура по последна дума на техниката, гарантират високото качество на предлаганите медицински услуги.

Самата идея за създаване на лечебното заведение е да се предложи на пациентите висок клас услуги в една истинска „Болница от Бъдещето”. В унисон с тази идея, инвеститорите избраха да се доверят на техниката за врати на Geze – водещ световен производител със 150 годишен опит, иновативен лидер в сегмента на тази строителна техника в Германия и в света.

вратиГЕЦЕ

Модерната сграда на City Clinic посреща пациентите си с автоматични врати Geze ECdrive , които се вписват перфектно в огледалната стъклена фасада и безшумно осигуряват комфорта на преминаващите през входa. Геце се грижи и за улесняване на ежедневната работа на лекарите в Диагностично-Консултативния Център. Плъзгащи врати с механизми Perlan 140 разделят функционалните зони в кабинетите, като същевременно спестяват място, леко и бързо осигуряват широки проходни зони.

ограничен достъпГЕЦЕ

Но бижуто в целия ансамбъл от модерни технологии, намерили място в многопрофилната болница, несъмнено е авангардният операционен блок, изграден по всички норми на международните стандарти. Специализираните чисти помещения – операционни зали и реанимация – са отделени от останалата част на болницата посредством затворен коридор с ограничен достъп.

контрол на достъпГЕЦЕ

Само оторизираните медицински лица могат да отварят автоматичните врати на панти, задвижвани от оператори Geze TSA 160 NT Z 2-FL, интегрирани със системата за контрол на достъп. Двукрилите врати са окомплектовани и с интелигентни брави Geze IQ Lock EL и електрически насрещници IQ eStrike A5000-B. Вратите на операционните също са автоматични, но са плъзгащи и осигуряват ниво на херметизиране, така че в помещенията да се поддържа необходимото ниво на налягане на въздуха.

механизмиГЕЦЕ

Мощните механизми Geze Powerdrive PL-HT задвижват крилата със специални повърхности, изработени съгласно най-високите изисквания на световно утвърдените стандарти за специални врати на чисти помещения, задължителни за всяка нова и модерна болница.

Geze PowerdriveГЕЦЕ

Продуктите на Геце са важна част от интериора на най-новата и модерна клиника в България. Целта на тяхното безпроблемно и безшумно функциониране е да улесняват, но и да остават незабелязани в процеса на изключително отговорната и натоварена работа на специалистите в болницата.

Геце

GEZE GmbH е една от водещите в света фирми, производители на системи за врати, прозорци и техника за безопасност. Като един от пазарните лидери в сферата на иновациите и дизайна, независимата компания, която е семейно ръководена от пет поколения, разработва, произвежда и продава модерна технология, която, чрез ориентацията си към бъдещето, оказва силно влияние въху строителната технология като цяло.

Прочетете също: